Език: BG
Валута: BGN
  • BGN
  • EUR
Добре дошли в нашия магазин!
Филтри

Категории с падащо меню

Как да изберем най-подходящаият етикет за мобилните етикетни принтери ZEBRA?

Дата: 2020-07-25

Когато става въпрос за отпечатване на мобилни документи като разписки и др., изборът на подходящ хартиен материал е от изключителна важност. 

Термодиректната хартия е много по-различна от стандартната. Тя съдържа химикали, които реагират на топлина и в резултат на това се получава образ. Макар че термодиректните материали изглеждат еднакви, химичният им състав може да бъде различен и тези различия обуславят устойчивостта на външни фактори, като например влага и топлина. Има няколко критерия, които трябва да се вземат под влияние когато се избира най-подходящата за конкретните нужди термохартия:

  • Топлина – когато температурата надвишава 60 C, ще протече химическа реакция между термодиректните материали и те ще станат нечетими. Ако документите ще се оставят в превозни средства, където температурата може да достигне 65 C през лятото, е необходим специален термодиректен материал. Някои термоматериали са пригодени да издържат на високи температури, така че изборът трябва да е съобразен с начина и мястото, на което ще бъдат използвани.
  • Влага – ако документите ще бъдат изложени на влага, тъй като се издават на открито или се пазят във влажно пространство, е важно да се избере хартия с допълнителна защита срещу влага или пък синтетичен материал.
  • Дебелина – по-дебелата хартия по принцип е по-издръжлива и се счита за по-качествена, но колкото по-дебел е материалът, толкова по-малко е количеството в една ролка и съответно по-малко документи могат да се отпечатат с него. Трябва да се постигне оптималното съотношение между времето, необходимо за подмяна на ролката и желаната дебелина на хартията.
  • Пазене в архив – ако отпечатаните документи трябва да се складират и пазят за голям период от време, трябва да се избере хартия с висока степен на устойчивост, която да се пази при подходящите условия.
  • Повърхностно покритие – макар че всички термоматериали имат основно покритие и термо покритие, не всички имат повърхностно покритие, което осигурява допълнително ниво на защита. Това допълнително покритие може да бъде различно и да осигурява защита срещу специфични влияния като вода, слънчева светлина или влажност.

След като е взето решение относно това на какви условия трябва да отговаря хартията за документи и на какви влияния ще бъде излагана, може да се избере най-подходящия материал за конкретните нужди. Zebra Technologies предлага богат набор от термоматериали – хартиени и синтетични, които ще отговорят и на най-специфичните нужди.  

 

Най-продавани

Бяла непрекъсната хартиена лента Brother DK-22205, 62mm x 30.48m

Бяла непрекъсната хартиена лента Brother DK-22205, 62mm x 30.48m

Цена без ДДС: 11.90лв.
Цена с ДДС: 14.28лв.
Термодиректни етикети, 62mm x 29mm /1/ 875бр., Ø30mm

Термодиректни етикети, 62mm x 29mm /1/ 875бр., Ø40mm

Цена без ДДС: 10.58лв.
Цена с ДДС: 12.70лв.